על התוכנית

תחומי הבנקאות והמימון בכלל ומתן אשראי בפרט מהווים גורם משמעותי בתהליך התפתחותו של כל משק בעולם ושל המשק הישראלי בפרט. על רקע הצורך באנשי מקצוע בתחום הבנקאות והמימון, התפתח בעשורים האחרונים באוניברסיטאות רבות ויוקרתיות בעולם תחום אקדמי ומקצועי של לימודי בנקאות ומימוןהתוכנית הוקמה בשיתוף פעולה עם בנק 'מזרחי טפחות'  אשר נותן לסטודנטים ולסטודנטיות ידע רב המאפשר להם להתחיל בקריירה פיננסית מייד לאחר התואר. מסלול הלימודים מורכב משלושה אשכולות: כלכלה, ניהול ומנהל עסקים. בנוסף, קורסי מתודולוגיה ולימודי יסוד (יהדות וכלליים).

התחומים הנלמדים

• היכרות מעמיקה עם המערכת הבנקאית והפיננסית בארץ ובעולם;
  • הבנה כיצד מתנהל שוק ההון בישראל ובשווקים בינלאומיים מובילים;
  • לימוד כיצד בונים עסקאות מימון מורכבות בבנקאות להשקעה כמו: מיזוגים, רכישות ממונפות, LBO ועוד.
  • לימוד על סוגי אמצעי התשלום השונים (כרטיסי אשראי, העברות בנקאיות, אשראי דוקומנטרי וכ') וההשתלבות של הבנקאות הדיגיטלית בעולמנו.
  • ידע בניהול סיכוני אשראי, מימון מובנה, איגוח של תיקי אגרות חוב, טכנולוגיה פיננסית ובלוקצ'ין.
  • יכולת לניהול השקעות אחראיות (ESG) והשקעות אלטרנטיביות;
  • ניתוח מקורות האשראי והמימון לגיוס הון וחוב בעסקאות בינלאומיות מורכבות, בעסקאות תשתית ובעסקאות פינטק ((Fintech;
  • ידע על שוק האשראי החוץ הבנקאי, איסור הלבנת הון ומימון טרור;
  • כלים לזיהוי מגמות בתחום ויכולת ניתוח איכותית בכלים מתקדמים ובתנאי אי ודאות.

הזדמנויות תעסוקה

התוכנית מאפשרת לבוגריה להשתלב בתפקידי ניהול ותפעול בתחומים הבאים:

• המערכת הבנקאית
  • בחברות פיננסיות
  • שוק ההון
  • חברות ביטוח
  • גופי פנסיה, קופות גמל וחיסכון
  • קרנות מימון
  • חברות למתן אשראי חוץ בנקאי
  • בנקאי השקעות
  • גופי השקעה
  • תפקידים פיננסיים בעולם העסקי
  • רשויות ממשל שמנהלות כספים
  • חברות אשראי חוץ בנקאי
  • קרנות גידור
  • בגופים גדולים שמתנהלים עם אשראי (קרנות, חברות בניה, חברות תעשייתיות, מפעלים, רשויות עירוניות, צה"ל, בתי חולים וכו')

למה כדאי ללמוד בנקאות ומימון בבר אילן?

בעולם העסקים המודרני, מערכת בנקאית ופיננסית חזקה ומפוקחת, שוק הון מפותח ויעיל ומתן אשראי זמין מאפשר למשק לפעול ביעילות ומסייע לכלכלה לצמוח. יציבותה של המערכת הבנקאית והפיננסית מבטיחה את פעילותם התקינה של התאגידים הבנקאים ובכך שומרת על הכספים הרבים של הציבור שמופקדים בהם.

תוכנית הלימודים שואפת לספק בסיס ידע רחב, לעודד שימוש בטכנולוגיות מתפתחות, לפתח מיומנויות וחדשנות, ללמד אחריות אתית ולעודד שיתוף פעולה בינלאומי.

אנו מציעים סביבת למידה המטפחת חשיבה עסקית, עצמאית, וביקורתית אשר מקדמת יצירתיות וסקרנות כאשר מטרתנו היא להכין את הבוגרים להתמודד עם עולם הבנקאות והפיננסיים ולהתמודד עם האתגרים הקיימים ובכך להשפיע באופן המיטבי על המשק.

הכלים שמקבלים בתואר

תוכנית הלימודים, דומה לתוכניות לימוד מובילות באוניברסיטאות יוקרתיות בעולם.

במסגרת התוכנית ילמדו מרצים בעלי ניסיון רב ופרקטי בתחום: הבנקאות, הפיקוח על הבנקים, שוק ההון והביטוח, עולמות האשראי והפיננסים, מומחים לגיוסי הון והחוב, ידע במיזוגים ורכישות, מנכ"לים של בנקאי השקעות, דירקטורים ומנהלים בתחום ה - Fintech.

למידה פרקטית

הסטודנטים יקבלו חשיפה מעשית למערכת הבנקאית, הפיננסית שוק ההון והביטוח.

יתרונות התוכנית

1. התמקצעות התוכנית יוצרת חשיפה למערכת הבנקאית, לשוק ההון ולמערכת הפיננסית בארץ ובעולם ומאפשרת השתלבות בתפקידי מפתח במערכות אלה.
  2. פרקטיות במהלך התוכנית הסטודנטים ייחשפו באופן מעשי לבנק "מזרחי טפחות" ויקיימו הרצאות ייחודיות וסיורים בבנק.
  3. התוכנית מתאימה לאנשים עובדים הלימודים יתקיימו בשני ימי לימוד משעות הצהרים (אחד מהם בזום) וביום שישי.
  4. ללמוד מהטובים ביותר בתחום במסגרת התוכנית מלמדים מרצים בעלי ניסיון רב ופרקטי מתחום הבנקאות, הפיננסיים, הביטוח, שוק ההון, האשראי, מיזוגים ורכישות והפינטק.
  5. מלגות יש אפשרות לקבל מלגות מבנק "מזרחי-טפחות" לבנקאות ומימון.
  6. תעסוקה לכל הסטודנטים והסטודנטיות בתוכנית ניתנת הזדמנות לעבוד בבנק כבר במהלך התואר.