תואר שני בכלכלה

תואר שני בכלכלה - להצטרף לחוד החנית של מומחי הכלכלה בישראל

המחלקה לכלכלה באוניברסיטת בר-אילן מקיימת מגוון מסלולי לימודים של תואר שני בכלכלה לכל מי שמעוניין/ת להעמיק את לימודי ההמשך שלהם בתחומי הכלכלה השונים - חשבונאות, מימון ובנקאות, כלכלת עסקים ועוד. את הסטודנטים שלנו מכשיר צוות מקצועי של מרצים בעלי שם בתחומי הכלכלה, והלמידה מתקיימת בקמפוס רמת גן בסביבה לימודית מתקדמת.

pic

להרשמה ולמידע נוסף על אודות לימודי תואר שני בכלכלה בבר-אילן צרו קשר בעמוד צור קשר או בטלפון: 03-5318920.

לימודי תואר שני בכלכלה במחלקה שצועדת עם הזמן

תואר שני בכלכלה מקנה כלים, גישות ודרכי חשיבה שניתן ליישם על קשת רחבה של תחומים והוא מאפשר לסטודנטים להבין באופן מעמיק ויסודי את העולם שמסביבנו. לימודי כלכלה תואר שני באוניברסיטת בר-אילן מציידים את הסטודנטים בכישורים אנליטיים בד בבד עם ראיה מערכתית כוללת, כך שבוגרי תואר שני בכלכלה יכולים להשתלב במגוון מסלולי קריירה: החל מפיננסיים, ביטוח וחשבונאות דרך בנקאות והייטק ועד פוליטיקה או מנהל ציבורי. הגמישות והמנעד הרחב של לימודי תואר שני בכלכלה מכינים את הסטודנטים להסתגל לשינויים, גם אם הם לא צפויים, לנצל הזדמנויות ולהתאים את יישומי הכלכלה לעולם המשתנה ללא הרף.

לימודי כלכלה תואר שני באוניברסיטת בר-אילן

המחלקה לכלכלה באוניברסיטת בר-אילן שמה לה למטרה לטפח בוגרי תואר שני בכלכלה ודוקטורנטים להוביל את העתיד, ומקפידה לעדכן ולהתאים את תוכנית לימודי כלכלה תואר שני הן לדרישות השוק והן לרוח התקופה.
אלפי בוגרים שהשלימו לימודי תואר שני בכלכלה באוניברסיטת בר-אילן נמצאים כיום בחוד החנית של המשק הישראלי וממלאים שם תפקידי מפתח. רבים מבוגרי לימודי כלכלה תואר שני כבר השתלבו במגזר הפרטי, הציבורי והמוסדי, משפיעים ומעצבים את המציאות.

מסלולי תואר שני בכלכלה

בבר-אילן קיימים שני מסלולים ללימודי תואר שני בכלכלה:
-    מסלול א' – עם תיזה: מסלול זה כולל קורסי חובה, קורסי בחירה, השתתפות בפורום ועבודת גמר.
-    מסלול ב' – ללא תיזה: מסלול זה כולל קורסי חובה, קורסי בחירה, השתתפות בפורום וסמינריון.

תואר שני בכלכלה - תוכניות הלימודים של כלכלה תואר שני בבר-אילן

תואר שני בכלכלה בבר-אילן מתקיים במגוון תוכניות ומסלולי לימוד. להלן:

כלכלה - עם תזה

כלכלת עסקים - עם תזה

כלכלת עסקים - ללא תזה

כלכלת עסקים במגמת מדעי הנתונים - ללא תזה

כלכלת עסקים במגמת היי-טק - ללא תזה

השלמות לתואר שני

תואר שני בחשבונאות

מסלול ישיר לתואר שני בכלכלה למצטיינים

דרישות מוקדמות למועמדים המעוניינים להתקבל למסלול לימודי תואר שני בכלכלה:

•    תנאי הכרחי לקבלה למסלול לימודי כלכלה תואר שני הוא ציון ממוצע של 76% לפחות בלימודי תואר ראשון בכל תחומי הלימוד.
•    יש להחזיק ברקע בסיסי בסטטיסטיקה (מומלץ ללמוד קורס בסיסי במבוא לסטטיסטיקה).
•    סטודנטים החסרים רקע מתאים בכלכלה ושיתקבלו ללימודי התואר השני יחויבו בלימודי השלמה בהיקף של לכל היותר 17.5 שעות שנתיות (ש"ש) [35 נקודות זכות (נ"ז)]. נערכת בדיקה פרטנית לגבי כל מועמד/ת, לגבי קורסי ההשלמה אותם יידרש/תידרש להשלים. מועד סיום ההשלמות תלוי בקורסי ההשלמה שיידרש המועמד לסיים.

סטודנטים שיחויבו בלימוד כל קורסי ההשלמה, יפרסו את לימודי ההשלמה על פני שנתיים.

הממוצע הנדרש בקורסי ההשלמה הינו 76 לפחות. לא ניתן להתחיל בלימודי המ.א. לפני סיום כל דרישות ההשלמה בממוצע הנדרש.

•    סטודנטים הלומדים במסלול לימודי כלכלה לתואר ראשון באוניברסיטת בר-אילן וממוצע הציונים שלהם בסוף שנה ב' הוא מעל 90% יוכלו להתחיל כבר בשנה ג' את קורסי ההשלמה, במקביל לסיום לימודי התואר הראשון, במסלול ישיר לתואר שני לכלכלה למצטיינים.
•    יש לעמוד בדרישות הכלליות לאנגלית לתואר שני.
•    ידיעת שפה זרה נוספת במידה ותידרש לצרכי עבודת המחקר.
•    לימודי יהדות על פי הדרישה הכללית לתואר שני.

***הקבלה למסלולי לימודי תואר שני בכלכלה בבר-אילן מותנית במספר המקומות הפנויים במחלקה, וכפופה להמלצת המחלקה לכלכלה.