אודות המחלקה לכלכלה - לימודי כלכלה באוניברסיטת בר-אילן

המחלקה לכלכלה באוניברסיטת בר אילן שמה לה למטרה לטפח ולהכשיר סטודנטים לתואר ראשון, תואר שני ודוקטורנטים להיות הכלכלנים, המנהלים, ורואי החשבון המובילים של העתיד. זאת, בנוסף לביצוע מחקר ברמה הגבוהה ביותר. אנו במחלקה לכלכלה, מתמחים בתחומי לימוד ומחקר שונים ובכללם: כלכלה פוליטית, מיקרו ומקרו-כלכלה, צמיחה כלכלית, תורת המשחקים ואקונומטריקה, זאת לצד לימודי חשבונאות ופיננסים.

להרשמה ולמידע נוסף על לימודי כלכלה באוניברסיטת בר-אילן, צרו קשר כעת דרך עמוד צור קשר, או חייגו: 03-5318920.

לימודי כלכלה בבר-אילן - קצת היסטוריה

המחלקה לכלכלה נוסדה בשנת 1960, עם עלייתו ארצה של פרופסור שלמה אקשטיין, בוגר בני עקיבא במכסיקו ואוניברסיטת הרוורד בארצות הברית, אליו הצטרף פרופסור יהודה דון, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים ובית הספר לכלכלה בלונדון. יחד הקימו את המחלקה וכיוונו את המשך פיתוחה. הדגש הושם על הוראת קורסים שיכשירו את התלמידים לא רק למחקר אקדמי, אלא אף לפעילות מעשית בענפי המשק השונים.

בהתאם, שולבו בתכנית הלימודים קורסים במינהל עסקים (בתחומי הניהול, המימון והשיווק) וכן בחשבונאות. בשנת 1971 נחנך מסלול לימודים משולב בכלכלה ומינהל עסקים , לתואר ראשון ובהמשך גם לתואר שני, וכן בכלכלה וחשבונאות.

הלימודים במחלקה לכלכלה

מטרת הלימודים במחלקה לכלכלה היא להקנות ידע להבנת ההתנהגות הכלכלית של משקים לאומיים ושל היחידות הכלכליות המרכיבות משקים אלה. הלימודים במחלקה מכוונים ליצירת הבנה כוללת של התופעות וההתפתחויות הכלכליות בעולם בכלל ובמשק הישראלי בפרט.

במסגרת זו מציגים לימודי הכלכלה במחלקה את הגישות העכשוויות לבעיות החברה והכלכלה. הלימודים שמים דגש על הנחלת דרך החשיבה של הכלכלה ועל הקנית כלים לניתוח תופעות חברתיות וכלכליות.

המחלקה לכלכלה מקיימת מערכת התמחויות המקנה לתלמידיה כלי חשיבה וניתוח המאפשרים להם להשתלב, הן במערכת המחקר העיוני והשימושי והן בפעילות המעשית בתחומי המינהל והתכנון הכלכלי במסגרת הסקטור הפרטי והסקטור הציבורי.

לימודי כלכלה לתואר ראשון במחלקה לכלכלה מתקיימים במתכונת של שני היקפים: כלכלה כמקצוע מורחב או כמקצוע דו-ראשי. להיקף של מקצוע מורחב שלוש תכניות: כלכלה, כלכלה-מנהל עסקים, כלכלה-חשבונאות.

הבוגרים שלנו

מאז היווסדה הצמיחה המחלקה לכלכלה באוניברסיטת בר אילן כ4000 בוגרים אשר נמצאים בתפקידי מפתח ורבי השפעה במגזר הציבורי, בשוק הפרטי ובעמדות נוספות במשק ובחברה הישראלית. בנוסף, הכשירה המחלקה סטודנטים אשר המשיכו לתארים מתקדמים וחלקם חברים בסגל האקדמי של מוסדות האקדמיה הישראלית.

איכות הלימודים הגבוהה בשילוב עם הקניית כלים ויכולת לימוד הינה מתכון להצלחת הסטודנט בדרכו האקדמית מחד ולהצלחתו עם יציאתו לשוק העבודה מאידך.